Font Size AAA

Majlis Tilawah & Menghafaz Al-Quran Peringkat Negeri Sarawak tahun 2020M bersamaan 1441H akan diadakan di Dewan Suarah, Miri bermula 13 hingga 16 Januari 2020M bersamaan 17 hingga 21 Jamadilawal 1441H ( Isnin – Khamis ).

Majlis Tilawah & Menghafaz Al-Quran Peringkat Negeri Sarawak merupakan salah satu daripada Perayaan - Perayaan Islam Peringkat Negeri Sarawak yang telah diamanahkan kepada Jabatan Agama Islam Sarawak untuk mengelolakannya dengan kerjasama daripada Jabatan/Agensi Kerajaan Negeri dan Persekutuan, pihak swasta, Pertubuhan-Pertubuhan Bukan Kerajaan dan Individu-individu yang berkenaan.

Pada tahun ini Bahagian Miri telah terpilih selaku tuan rumah bagi penganjuran majlis ini yang mana perasmiannya akan disempurnakan oleh Yang Amat Berhormat Datuk (DR) Patinggi  Abang Haji Abdul Rahman Zohari bin Tun Datuk Abang Haji Openg, Ketua Menteri Sarawak manakala Upacara Penutupan rasmi akan disempunakan oleh Tuan Yang Terutama Yang Di Pertua Negeri Sarawak, Tun Pehin Sri Haji Abdul Taib Mahmud.

Muslimin dan Muslimat di sekitar Bahagian Miri, Bekenu, Niah, Marudi dan kawasan sekitarnya adalah dijemput untuk sama-sama mengimarahkan lagi majlis itu nanti.